Kotimaiset paino- ja pakkaustuotteet
Ostoskori 0

Ohjeita aineiston toimittamiseen

Painettavan aineiston voi toimittaa meille lukuisilla eri tavoilla.

1) Sähköpostilla osoitteeseen asiakaspalvelu@idepap.fi

  • Laita myös tieto aineiston siirrosta yhteyshenkilöllesi esim. kopiona, jossa työ saadaan viiveettä eteenpäin.

2) Ftp-palvelimemme kautta

  • Saat tunnukset palvelimelle yhteyshenkilöltäsi.

3) Maksuttomien tiedonsiirto-ohjelmien kautta

4) Massamuistilla

  • Voit toimittaa aineiston meille myös henkilökohtaisesti tai postitse usb-tikulla tai cd/dvd-levyllä.

Vinkkejä onnistuneeseen aineistoon

1) Tarkista, että sivukoko on oikea.

2) Jos dokumentti sisältää reunaan asti ulottuvia kuva- tai väripintoja, muista lisätä tiedoston kokoon 3-5mm yli varsinaisen sivukoon joka suuntaan. Esimerkiksi A4 -arkki (210x297) on 3mm ylimenovaroilla kooltaan 216x303 mm.

3) Tarkista kuvien laatu. 1/1 koossa kuvien resoluutio tulisi olla vähintään 300 dpi.

4) Tarkista aineiston väriprofiili kun se on mahdollista. Käytämme painossa sekä CMYK- että RGB -profiilia. Digipainotyöt ja offsettyöt painetaan CMYK -profiililla, suurkuvatulosteet painamme RGB:nä.

5) Tallenna työ PDF-muotoon ennen toimittamista. Otamme vastaan myös muut aineistot.

6) Esitteissä ja kirjasissa tee aineisto sivu kerrallaan (ei esim. aukeamittain). Asemoimme painossa sivut vihkotaittoon soveltuviksi. Jos toimitat kirjan aineistoa, voit toimittaa kannen ja sisuksen eri tiedostoina.

7) Jos käytät työssäsi erikoisfontteja, konvertoi ne grafiikaksi tai toimita fonttitiedostot työn mukana. Käytössämme on useita satoja yleisimpiä fontteja.

Jos sinulla on aineiston toimittamiseen liittyviä kysymyksiä, älä epäröi ottaa yhteyttä jo suunnitteluvaiheessa. Alusta alkaen oikein suunniteltu painotyö säästää toteutusvaiheessa sekä aikaa että rahaa. Autamme mielellämme kaikissa julkaisun suunnitteluun ja toteuttamiseen liittyvissä kysymyksissä.

Muistathan, että palvelemme mielellämme myös aineiston suunnitteluun liittyvissä asioissa. Teemme aineiston ladontaa ja suunnittelua edulliseen tuntiveloitushintaan. Annamme mielellämme suurista ladontatöistä, esim. kirjojen ja mainosmateriaalin taitosta erillisen tarjouksen. 

MEIHIN VOIT OTTAA YHTEYTTÄ:

Puh. (06) 8316 500

asiakaspalvelu@idepap.fi